Schimmelnagels

Schimmelnagels, ook wel aangeduid als "kalknagels" zijn verdikte verkleurde of brokkelige nagels. De aandoening begint vaak bij de nagel van de grote teen. Als er geen behandeling plaatsvindt, gaat de schimmel verder en zullen ook de andere teennagels worden aangetast.

Wanneer u op uw blote voeten loopt in een sauna, sporthal, zwembad etc. komt u onvermijdelijk in contact met schimmelsporen. Als u vervolgens uw voeten onvoldoende afdroogt en bovendien overmatig transpireert, is de kiem voor een schimmelinfectie gelegd. Dan kunt u zelf een bron van nieuwe infecties zijn, want iemand met een schimmelinfectie kan miljoenen sporen verspreiden die heel lang besmettelijk blijven.

Om de kans op een besmetting zo klein mogelijk te maken is het belangrijk om zeepresten goed af te spoelen en vooral tussen de tenen goed af te drogen.
Ook het dagelijks aantrekken van schone sokken, het dragen van leren schoenen en het regelmatig wisselen van schoenen helpen bij het voorkomen van voetschimmel.

De pedicure kan de nagels dunner frezen en advies geven hoe u de nagels het best kunt verzorgen. Dit kan het gebruiken van een tinctuur zijn of een geneesmiddel via de huisarts.

Terug