Voetreflexologie

In onze voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Bij voetreflexologie wordt uitgegaan van het feit dat alle lichaamsdelen en organen zich elders in het lichaam weerspiegelen in de zogenaamde reflexzones. Deze zones zijn o.a. terug te vinden in de voeten, handen, oren, rug, neus, tong, etc.

In mijn praktijk maak ik veel gebruik van de voeten, omdat deze makkelijk te behandelen zijn en
een duidelijk beeld geven. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten kan de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme worden gestimuleerd.
Dit kan leiden tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Voetreflexmassage is een eeuwenoude, natuurlijke en veilige geneeswijze die al 4000 jaar in China wordt toegepast. Er bestaan echter duidelijke verschillen tussen de Westerse en de Chinese technieken. In het westen masseert men met een speciale duimtechniek alleen op de voeten, daarentegen masseren de Chinezen naast deze reflexzones ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.
Samen vormen de meridianen een energetisch systeem in het lichaam en voorzien het lichaam van energie. Chinflex, de combinatie van de Westerse en de originele Chinese voetreflextherapie, biedt ongekend veel mogelijkheden en kan de effecten van de behandeling versterken en versnellen.

In de praktijk maak ik gebruik van een energetische voetreflexkaart. Op deze voetenkaart staan alle voetreflexpunten. Deze punten worden door middel van acupressuur aangedrukt en al naar gelang het punt pijnlijk is, ingekleurd op de voetenkaart.
Rood staat voor extra pijnlijk, aflopend naar oranje voor pijnlijk, geel voor gevoelig en blanco voor pijnloos. Het doel is om aan het einde van de behandeling een duidelijk beeld van uw huidge energetische gezondheid te verkrijgen. Aan de hand van deze kaart wordt in overleg met u een behandelpakket samengesteld die gericht is het zelfgenezend mechanisme van het lichaam te herstellen en te stimuleren.

Terug

Voet